Skapa en illusion av större utrymme

Många vill bo större, eller man vill åtminstone ha känslan av luft och rymd hemma. Har man inte turen att bo riktigt stort men ändå vill känna att man har mycket plats finns det några inredningsknep som man kan använda.

Välj ljusa färger

Det är ingen hemlighet att ljusa färger gör så att utrymmen ser större ut och samma sak gäller när det kommer till hemmets utformning. Välj ljusa och neutrala färger att ha på dina väggar för att skapa illusionen av rymd. Det finns många nyanser av vitt och du behöver inte välja kritvitt för att få denna effekt. Även lite ljusare blått, gult, rosa och beige kan vara utmärkta val. Undvik färger som förminskar rummet, som mörka och murriga nyanser.

Arbeta med ljuset

Försök att få in så mycket dagsljus som du bara kan i din bostad. Du kan till exempel välja att använda skira och ljusa gardiner istället för mörkare varianter. Om du kan, försök att sätta in stora fönster i din bostad. Att sätta in ett takfönster är till exempel ett utmärkt sätt att få väggarna att se högre ut än vad de är.

Det klassiska knepet med speglar

Att placera speglar i ett rum som man vill förstora är ett klassiskt knep. Sätt en stor spegel på kortsidan av rummet så ser det lite ut som att rummet fortsätter in i väggen. Detta är även ett utmärkt sätt att få lite mer dagsljus på, eftersom ljuset som kommer in genom fönstren reflekteras genom spegeln.

Välj nätta möbler och rätt lampor

Tunga och klumpiga möbler kan göra så att rummet ser mindre ut. Försök att välja nätta och ljusa möbler för att skapa mer visuellt utrymme. Om ni har lågt hängande taklampor kan det göra så att takhöjden ser lägre ut. Försök att montera lampor som har en kortare sladd. Det är även en utmärkt ide att installera spotlights.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *