Miljövänlig inredning

Ett hem där miljön står i fokus kan både ha en vacker och effektfull inredning samtidigt som alla dess delar är miljövänliga. Idag finns det många olika miljövänliga och ekologiska inredningsprodukter att välja mellan och man kan i princip alltid hitta ekologiska alternativ till det man letar efter. I listan som följer tipsar vi om några extra bra ekologiska inredningsdetaljer:

  • Filtar tillverkade av ekologisk ull

Håll utkik efter de mysiga ullfiltarna från Klippan Yllefabrik. De kombinerar sitt nordiska arv med sitt textila kunnande och tillverkar vackra filtar av ekologisk ull. Färgerna i filtarna är helt utan tungmetaller och ingen klorblekning används under produktionen. De tillverkar även filtar i ekologisk bomull och det finns traditionella motiv och mer moderna, grafiska att välja mellan.

  • Ekologiska ljus utan paraffin

Visste du att paraffinljus är riktiga miljöbovar? Paraffin är nämligen en biprodukt från raffinerad olja och kommer därför från resurser som inte är förnyelsebara. Dessutom är den sot som paraffinljus släpper ifrån sig när de tänds cancerogent. Yvelis är ett svenskt företag som tillverkar giftfria och ekologiska ljus av rapsvax. De vackra ljusen finns i många olika ljuvliga dofter, som också är helt naturliga och från växtriket. Andra naturliga ljus man kan använda är tillverkade av bivax, sojavax eller svanenmärkta stearinljus.

  • Vackra bäddset som är bra för miljön

Sänglakan som är tillverkade av naturliga material är helt enkelt skönare att bädda med. Det finns många bäddset som är tillverkade med miljön i fokus, men vår favorit just nu är sängkläder tillverkade i 100 % linne från den svenska tillverkaren Nyblom Kollen. Det har märkningen Oeko-Tex och vid tillverkningen används naturliga enzymer för att göra materialet mjukt.

  • Miljövänliga handdukar

EGE Organics tillverkar handdukar från GOTS-certifierad ekobomull. Tillverkningen sker helt i solenergidrivna fabriker i Turkiet och de håller en underbar kvalitet. Dessa handdukar är lyxiga och riktigt tjocka, dessutom finns de i många olika färger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *