Inredningstrender 2017 som du inte får missa!

Koppar, klängväxter och terracotta-toner. Vi har koll på de senaste populära trenderna som redan nu har börjat breda ut sig runt om i landet. Låt dig inspireras!

1. Dova toner och terracotta.

År 2016 var det färgen blå som stod högt på trendlistan. Det var blåa möbler, inredningsdetaljer, väggar. Blått,blått, blått. På grund av färgens stora genombrott i fjol så har den ännu inte dalat, utan är fortfarande en trend som håller i sig. Men i år dyker även ett par nya färger upp på listan och det är märkbart dova toner som gäller i år. Mörka bruna färger med inslag av terracotta som skänker en varm och naturlig miljö.

2. Våga ta in mer natur.

Det går inte att förbise att växter och träd är en av de viktigaste inredningsdetaljer vi har. De fyller våra hem med liv och färg. År 2017 är det klättrande växter och stora träd som gäller. Det ska vara stora gröna blad som hänger ner från högre möbler vilket väcker hela rummet till liv. Även snittblommor i ljusa somriga färger ger atmosfären en helt ny charm.

3. Koppardetaljer och marmortapet.

Marmor är även det en trend som har slagit igenom stort de senaste åren. Det var lampfötter, bord, ljusstakar, tvålpumpar, underlägg, tavlor, alla med det gemensamma mönstret; marmor. Inte nog med alla inredningsdetaljer, i år slår marmor även igenom som tapet. Till denna marmortapet ser man gärna inredningsdetaljer i koppar. Den glansiga metallen med de mjuka vitgråa marmor-tonerna ger en lyxig och simpel känsla på samma gång.

4. Inredning med miljötänk

Miljöfrågor är något vi blir allt mer pålästa och engagerade av och det blir allt mer populärt att återbruka. En lastpall blir en soffa och några plankor blir en shabby-chic sänggavel. Det finns även ett stort utbud av ekologiska produkter och det gäller att ta vara på det då det blir allt mer populärt med inredningsdetaljer som är naturliga och obehandlade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *