Inred med textilier

Det är tacksamt att inreda med textilier för att det är så lätt att skapa en trevlig atmosfär med hjälp av mjuka material. Med lite draperade tyger, väl utvalda färgkombinationer och intressanta texturer kan man enkelt förvandla ett rum. När säsongerna skiftar kan man även skifta hemmets intryck genom att byta ut textilierna till ljusare eller mörkare nyanser.

Kuddar i olika färger och former

Kuddar som är utplacerade i soffan eller i fåtöljerna skapar en iögonfallande färgklick. Med kuddar kan man leka lite med både färg och form. Placera ut kuddar som går i enhetliga färger eller lek med kontraster. En kudde med ett djärvare mönster kan med fördel placeras i ett hav med enfärgade kuddar för en spännande effekt.

Mattor på golv och väggar

En matta som är tillverkad av bomull har en helt annan känsla än en matta av ull. Är mattan vävd ser den även helt annorlunda ut än om den är knuten. Lek med olika material när det kommer till mattor och våga tänk utanför boxen. I många kulturer hänger man till exempel mattor på väggarna vilket är ett knep fler borde ta till sig i Sverige. Det skapar nämligen en varm atmosfär och ger ett omedelbart blickfång. En spännande effekt skulle kunna skapas genom att hänga en matta på väggen och sedan lägga en likadan matta på golvet.

Gardiner är effektiva inredningsdetaljer

De rätta gardinerna kan binda ihop rummet och ge det en helt annan känsla. Fönstren är ofta viktiga detaljer eftersom det är där det största ljusinsläppet sker och gardinerna låter våra ögon vila på våra fönster. Under de kalla månaderna är det fint att ha lite tyngre gardiner i dova nyanser, medan det under de varma månaderna kan vara bättre att välja skira och lätta nyanser. Använd gärna fina gardinomtag eller tofsar för ett mer sammansatt intryck.

Glöm inte detaljerna

En fin duk eller löpare till bordet, vackra kökshanddukar med tryck eller broderier samt servetter i linne. Detaljerna gör så många gånger hemmet. Våga ta ut svängarna och jobba med kontraster, eller skapa ett harmoniskt intryck med detaljer som går i matchande färger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *