Hemligheten bakom det där lilla extra – Inspiration & personlighet

Vi har alla stött på någon i vår omgivning som har ett hem man bara kan drömma om. Kanske är det din väninna, en bloggare du följt i flera år eller någon som dök upp på Instagram häromdagen. Men vad är egentligen nyckeln till det där extra?

Heminredning handlar inte bara om att hålla sig uppdaterad med den senaste trenden utan att våga visa sin personlighet. Att våga visa sig själv i sin inredning och köpa det där man alltid har funderat på, men avhållit sig ifrån. Kanske är det den där tavlan med de udda färgtonerna eller den där lampan med den ovanliga designen? I slutändan handlar det inte om att andra ska älska ditt hem, utan att du ska trivas där du spenderar större delen av din tid.

Något av de viktigaste när det kommer till heminredning är inspiration. Pinterest, Instagram, tidningar, butiker, webbsidor, bloggar, inspiration finner du överallt. Har du inspiration och en bild i ditt huvud, då har du fria händer att sätta igång.

Inspiration och personlighet är a och o när det kommer till inredning men det finns andra saker att ha i åtanke också. Öppen planlösning och ljusa väggar är ett av dem. Med öppen planlösning och mycket ljusinsläpp får man en känsla av mer utrymme och tillgänglighet. Ditt rum kommer plötsligt kännas större och mer välkomnande. Har man inte möjlighet till stort ljusinsläpp kan man istället fokusera på ljusare väggar. Låt istället inredningsdetaljer, tavlor och möbler få färgsätta rummet. Även när det kommer till inredning är det viktigt att inte övermöblera utan att sträva efter öppen yta och mycket luft så att det är enkelt att röra sig.

Vad som också är viktigt att ha i åtanke är färgval. Tänk på att färgerna inte ska spreta för mycket utan gå någorlunda ton i ton. När du valt vilka toner du ska ha i bas kan man börja fundera över en inredningsdetalj som sticker ut. Det är alltid kul att ha något som sticker ut för att skapa lite spänning i atmosfären.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *